sâmbătă, 22 iunie 2013

✾ Luptă ✾



 Eu, tu şi restul lumii suntem prinşi într-un labirint, iar datoria noastră este aceea de a lupta pentru a ajunge la final, la fel cum în fiecare zi facem acest lucru. Luptăm pentru a avea o zi cât de cât liniştită, luptăm să facem o persoană mai bună, mai fericită, luptăm pentru a ne atinge scopul în viaţă, etc.

Fiecare zi din viaţa noastră este o luptă care nu se sfârşeşte, ci doar în momentul în care reuşim să ducem la capăt ceea ce ne-am propus, visele noastre şi ale altora să le îndeplinim, să ne regăsim din nou în inima persoanei iubite. Uneori prefer, să lupt pentru ceea ce iubesc, pentru ceea ce cred că are un rost, şi pentru a putea lupta am nevoie de arme grele, şi anume o minte înţeleaptă şi o inimă pură.

Luptă pentru visele tale!
Luptă să poţi iubi!
Luptă să fi primul!


Unii luptă pentru siguranţă lor, alţii pentru siguranţa altora..fiecare luptă pentru ceea ce simte!
Învingător este acela care după atata efort, speranţe, iluzii, promisiuni, este mulţumit şi fericit că nu a dat înapoi, dar rămâne cu, capul sus adunându-şi forţele pentru o nouă luptă.


Mergi în viaţă cu o licărire în ochi, cu un zâmbet pe faţă şi cu un scop măreţ în inimă.
William James 

vineri, 21 iunie 2013

✾ Privirea ta ✾


 Ceea ce vedem descrie ceva. Ceea ce simţim exprimă altceva.
Peste tot căutăm să observăm, să vedem, să cunoaştem. Să simţim ceea ce e bine sau rău.

Multe lucruri reprezintă ceva pentru noi, dar când privim ochii omului pe care îl iubim cu toată inima
ce vedem? ce simţim? Ce cuvinte îi mai poţi adresa când îl ai lângă tine, îi simţi cum inima bate, cum ochii lui mari îi sclipesc ştiind că te priveşte pe tine? Pentru amândoi, acel moment e unic.

Cu tine să-l ai mereu, aproape de sufletul tău, în braţele tale.
Dar, din nou..lipseşte, lăsând o umbră rece şi un dor nebun şi aspru. Îl cerţi în gândul tău de fiecare dată că nu e lângă tine, că a plecat, că te-a supărat mai tare ca niciodată, etc..dar îl ierţi, aşteptându-l să apară în privirea ta rătăcitoare.

Şi ţi-e dor.
Plângi.
Speri.


"Singurătatea muşcă, uneori chiar din inimă"
Octavian Paler

miercuri, 19 iunie 2013

✾ Un vis şi o dorinţă ✾



Ca orice om trăiesc un vis şi am o dorinţă.
La fel ca şi voi, îmi doresc să am parte de ce e mai bun în această lume, ca de exemplu, să fiu foarte sănătoasă, să fiu iubită foarte mult de cel pe care încă îl iubesc sau să-mi pot permite lucruri ce mă pot face mai fericită, dar viaţa mea nu e aşa. 

E diferită, la fel şi eu.


Când eşti înconjurat de persoane care te privesc ciudat nu şti ce să spui, ce să faci şi îţi pui o sumedenie de intrebări, cum ar fi: de ce eu? ce-am făcut? etc..

Dar, când eşti privită de cel pe care îl iubeşti simţi cum totul o ia razna. Îţi vine să fugi, să nu-l mai priveşti, nici o secundă să nu-l mai auzi..şi, de ce oare?! Pentru că ţi-a greşit, pentru că nu ştie ce vrea, pentru că ai obosit să speri la o nouă şansă, la ceva mai bun, la o iertare, la un nou început.
Iar după o zi întreagă, când cedezi uşor aştepţi să te aşezi în pat, dorindu-ţi să-l visezi alături de tine într-un vis unde totul e divin, e minunat.

Un vis frumos care nu se va încheia vreodată, în care doar eu cu tine să pot fi mereu..aşa cum îmi doresc.



Fericirea e să ştii să îţi doreşti ceea ce ai deja.
Sfântu Augustin 

sâmbătă, 1 iunie 2013

✾ Cel care iubea ✾


Şi tu cândva ai iubit un om ca mine.
Şi tu ai avut sentimente de iubire, de dor, gânduri pentru mine. Ai fost acel prieten care mâna mi-o ţineai, buzele mi le sărutai şi ochii mi priveai.

Şi te simt acum departe..un străin în calea mea.
Un străin ce zilnic îl întâlnesc, îl văd, îl simt şi îl aud.


E oribil de ciudat.


Povestea noastră se repetă în mintea mea neîncetat, sperând să se oprească cândva ocupându-ţi locul un alt actor. Amintiri frumoase iau naştere din nou prin ochii mei. Fiecare loc, timp, cuvânt rostit de alte persoane mă readuc cu gândul la noi. Mi-aş dori să ştiu ce gândeşti atunci când zi de zi mă vezi şi mă auzi.

Oare..ţi-e mai bine aşa?
Oare..poţi îndura ceea ce te doare?
Oare..te poti abţine să nu spui ce simţi?

Mii de întrebări, şi nici un răspuns. Acum eşti un om rece, plin de mândrie şi orgoliu.
E gol..locul in care zilnic îl întâlnesc, îl văd, îl simt şi îl aud pe străinul meu.


"Cine iubește și este iubit nu va mai fi niciodată acelaşi om ca înainte."

Octavian Paler