marți, 27 august 2013

✾ Un învins ✾



De cât timp ai nevoie să-i mulţumeşti cuiva pentru ajutor?
Un minut.

De cât timp ai nevoie să cunoşti o persoană?
O oră.

De cât timp ai nevoie să iubeşti, să ierţi sau să uiţi pe cineva care odată însemna mult pentru tine?
Numa noi ştim.

De ce alegem ca unele persoane pe care le iubim să le lăsăm pur şi simplu să meargă mai departe fără noi?! Toate momentele petrecute împreună să rămână amintiri dureroase, clipe de neuitat, şi multe regrete. Apar momente grele pentru amândoi, se gândesc unul la celălalt, dar nu se caută. De ce orgoliul trebuie să învingă de fiecare dată? De ce ne lăsăm învinşi de vorbele grele a celor din jurul nostru?!

Cum poţi să spui că eşti puternic în timp ce tu te distrugi din cauza prostiei tale, de a o lăsa să plece de lângă tine, de lângă persoana căruia îi era cel mai bine?! Cum putem fi atât de laşi, orgolioşi şi mândrii?!

În fiecare zi pierdem un zâmbet, o persoană, o amintire, un obiect, un sentiment.


„A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi.“ 
Octavian Paler
 

miercuri, 21 august 2013

✾ Timpul ✾



Salutare, dragă timp!
M-ai ajutat să trec peste tot ceea ce mi-a îngreunat sufletul în tot acel timp, m-ai ajutat să-mi găsesc ceea ce îmi doream demult, şi îţi mulţumesc că mi-ai dat timp să-i văd pe cei din jur, puterea de a trece peste alte greutăţi, să găsesc un strop de fericire în lucruri mici.

însă..

.. nu m-ai ajutat să-l uit..


Timpul e o cale, un drum care nu se sfârşeşte niciodată.
Nu stă în loc.
Timpul e făcut în aşa fel încât să ne ajute să fim răbdători cu noi, cu cei din jur. Spunem mereu că timpul le rezolvă pe toate, doar dacă avem răbdare. Timpul ne oferă şansa de a gândi lucrurile care ne frământă, ne oferă şansa de a păşi mai departe alături de alţi oameni, ne dă şansa să ne schimbăm, să devenim mai buni, să ne vindecăm rănile provocate de orgoliu şi mândrie, pentru a putea merge la persoana pe care am pierdut-o, să o luăm de mână, să o strângem în braţe, să o sărutăm.

 Timpul ne oferă şansa de a repara ceea ce-am distrus. Să avem puterea de a ierta pe cei ce i-am rănit, să-i iubim mai mult pe cei ce i-am părăsit.



"Timpul şterge, dar ştie să păstreze, ca nimeni altul, ceea ce nu trebuie pierdut."

 Amza Pellea.