duminică, 19 mai 2013

✾ Libertate ✾



Libertate.
E tot ceea ce îţi doreşti să ai.

Trăim momente simple, care pur şi simplu îţi dau acea stare de fericire, puritate, linişte profundă. Moment care îţi dă puterea să simţi că trăieşti, că iubeşti, că poţi fi un exemplu pentru cineva.
Dar.. ca să ne dorim o libertate, trebuie să trecem mai întâi prin momente grele. Momente provocate de orgoliul omenesc, de lacrimile vărsate a celui mai bun prieten, etc.

Suntem supuşi unor astfel de situaţii grele, din care reuşim să ieşim învingători, cu capul sus..mândrii că am reuşit să ne ajutăm cel mai bun prieten, că am oferit un zâmbet unei persoane triste, că am oferit o mână de ajutor..iar, la apusul soarelui, i-am spus "Te iubesc!" celei mai dragi fiinţe..mama.

Cu toţii ne dorim o lume a noastră, indepedentă, uşoara..în care greutatea ne este inferioară, pur şi simplu neexistentă, dar totul e doar un vis, care puţini oameni îl pot îndeplinii, dar nu înseamnă  că ne dăm bătuţi, ne aplecăm capetele, şi ne facem că n-am văzut! Dimpotrivă, victoria noastră e atunci când simţim că o piatră s-a luat de pe sufletul nostru, că la apusul soarelui încă mai avem puterea să zâmbim.


Nu văd niciodată ce s-a făcut. Văd doar ce mai e de făcut.
Buddha 

sâmbătă, 18 mai 2013

✾ Străini ✾


Trăim într-o lume foarte diferită. O lume..nu aşa cum noi ne-o imaginăm.
Suntem captivi printre mulţi străini, cu un suflet rece, respingător.. care nu ştiu să iubească, să aprecieze, să lupte pentru cineva care poate merită...ci doar, să-şi hrănească propriul ego.
Cum ar fi dacă am afla că totul e doar un coşmar şi se va termina curând?

Probabil, minunat. Am putea zâmbi.
Am putea avea forţa de a păşi peste rămăşiţele unor amintiri spulberate de ura unui străin. Am putea fi mai bucuroşi, optimişti, curajoşi..ştiind că putem doborâ zidul singurătăţii, a durerilor profunde din sufletul nostru, am putea salva un zâmbet şi a curăţa rănile trecutului.

Dar, până la apusul soarelui..am putea face ceva din toate acestea, ştiind că el, va răsări a doua zi, şi va împrăştia prin razele sale..iubire, putere şi curaj, nouă..străinilor, cu suflet rece.





„În general, oamenii vor să fie buni, dar nu prea buni şi nu chiar tot timpul.“

                                                                                                                  George Orwell